До този момент властите във Великобритания не са се обърнали

...
 
До този момент властите във Великобритания не са се обърнали
Коментари Харесай

МВнР: Властите във Великобритания не са се обърнали към посолството на България за задържаните българи

 

До този миг управляващите във Англия не са се обърнали към посолството на България в Лондон по отношение на публикуваната от Би Би Си информация за трима български жители, арестувани по съмнение в шпионаж в интерес на Русия. Това оповестиха от пресцентъра на Министерството на външните работи, представен от Българска телеграфна агенция.

Местните правоохранителни органи уведомяват дипломатическото ни посланичество за задържане на български жител единствено при категорично предпочитание на арестуваното лице. В този смисъл, при изразено отвращение от съответния български жител, нашите дипломатически представителства не получават информация за задържането му, изясняват от външното ни министерство.

Министерство на външните работи остава в непрекъснат контакт с българското посолство в Лондон и следи случая.

По-рано през днешния ден Би Би Си съобщи, че трима български жители са арестувани във Англия по съмнения за шпионаж в интерес на Русия, като разгласява техни фотоси и разгласи имената им.

 Снимка: BBC

Софийската градска прокуратура заяви, че по случая управлява следствие за закононарушение по Глава първа от Наказателния кодекс. Досъдебното произвеждане е формирано през март 2023 година

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР